whatsappimage2022-07-07at12.34.28pm.jpeg

Werkbezoeken

Lees hier meer over werkbezoeken en publieke optredens van Tom.

covra.jpeg
CDA Zeeland haalt Europees Parlement naar COVRA

Het CDA Zeeland haalt Europarlementariër en lijsttrekker voor het CDA Tom
Berendsen op 18 maart naar COVRA in Vlissingen-Oost. Kernenergie staat hoog op
de Europese agenda en meerdere landen maken plannen voor nieuwe kerncentrales. Daarmee komt ook het afvalvraagstuk om de hoek kijken. Berendsen bezoekt COVRA om meer te weten te komen over de afvalverwerking in Zeeland en de rol die COVRA kan spelen bij Europese samenwerking.

CDA Zeeland haalt Europees Parlement naar COVRA
whatsappimage2024-01-26at12.32.30.jpeg
CDA-Europa: zonder Groningse havens hebben we een groot probleem

De havens van Groningen zijn van onmisbaar strategisch belang voor Nederland én Europa. Als Nederland en omliggende landen definitief van het Russische gas af willen kan men niet zonder de Groningse LNG-terminals, waterstof en kennis van windenergie op zee. Dat concludeerde CDA Europa lijsttrekker Tom Berendsen na een bezoek aan het noordelijk havengebied op vrijdag 26 januari. Berendsen bezocht de havens samen met gedeputeerden Bram Schmaal en Henk Emmens.

CDA-Europa: zonder Groningse havens hebben we een groot probleem
whatsappimage2023-11-09at13.54.38.jpeg
Bezoek met collega's in Nederland

Innovatie, technologie en industrie. In Nederland zijn we ontzettend goed in deze combinatie. Kijk maar naar ASML, TU Eindhoven of de haven van Rotterdam. Trots om dit aan mijn collega-Europarlementariërs te laten zien!

Bezoek met collega's in Nederland
tb101123.jpeg
CDA’ers onder de indruk van Kozakken Boys en Altena

CDA-Tweede Kamerlid Inge van Dijk bracht op woensdag 8 november een bezoek aan Altena. Samen met CDA-Europarlementariër én lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen Tom Berendsen bezocht ze, op uitnodiging van wethouders Wendy van Ooijen en Claudia Schipper, voetbalvereniging Kozakken Boys en jongerencentrum De Pomp in Almkerk.

CDA’ers onder de indruk van Kozakken Boys en Altena
tomberendsen1.jpg
EFIB Congres

De jaarlijkse EFIB-conferentie over biotechnologie en bio-economie vond plaats in Rotterdam, ik kreeg de kans om daar te spreken.

 

EFIB Congres
whatsappimage2023-11-07at16.35.33.jpeg
Overhandiging Fotonicaplannen

Op 7 november heb ik in Eindhoven de plannen in ontvangst genomen van de Europese Fotonicasector. Dit zijn de strategische sectoren die we met Europese industriepolitiek, in dit geval de Chips Act, moeten ondersteunen. Daarmee kunnen we onze positie in de wereld beschermen.

Overhandiging Fotonicaplannen
52337215097_aaaaa02d62_o.jpg
WIL JE MEER WETEN?

Wilt u in contact komen met mij? Dat kan! Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.