23-07-11_voxbox_recording_22.jpg

Mijn verhaal

23-07-11_voxbox_recording_33.jpg

Mijn visie op Europa

De wereld is sinds ik in 2019 begon in het Europees Parlement flink veranderd. De coronacrisis, oorlog op ons continent en toenemende spanningen op het wereldtoneel hebben een groot effect op onze samenleving. Tegelijkertijd zien en voelen we de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker om ons heen.

Deze onzekere tijden vragen om een krachtig christendemocratisch verhaal dat mensen houvast en perspectief biedt, in Nederland en Europa.  

Als CDA werken we aan een Europese Unie die bescherming biedt. Die zorgt dat we samen sterk staan in de wereld. We moeten beter samenwerken met de landen om ons heen als het gaat om energie, defensie of migratie.

Juist omdat we Europese samenwerking zo belangrijk vinden en het draagvlak onder de EU willen behouden, hebben we ook de verantwoordelijkheid om kritisch te zijn. Kritisch als de Europese Commissie onnodige regels voorstelt, doorschiet in het marktdenken of op de stoel van lokale, regionale of nationale overheden gaat zitten.  

We moeten in Europa samenwerken waar dat ons sterker maakt en elkaar de ruimte geven waar dat nodig is. Op een fatsoenlijke manier.

Heb je een vraag?

Vragen aan Tom

Ja dat kan! Het helpt als u aan kunt geven voor welk medium u in gesprek wilt, op welke termijn dat is en wat u mij zou willen vragen. 

Jazeker! Dat is mogelijk. Neem contact op met mijn team via het formulier en wij kijken wat er mogelijk is.

Je bent van harte welkom om een dag mee te lopen met mij in het Europees Parlement. Neem contact met mijn team op voor de mogelijkheden. We hebben regelmatig stagiairs of vacatures voor een stageplek. Houd de website in gaten voor meer informatie. Een open solliciatie kan ook, dan nemen wij eventueel contact op.

Het CDA zit momenteel met 5 parlementariërs in het Europees Parlement. Naast ikzelf zijn dit Jeroen Lenaers, Esther de Lange, Toine Manders en Annie Schreijer-Pierik. Nederland heeft in totaal 29 Europarlementariërs.

De Europese Volkspartij (EVP) is het samenwerkingsverband van de christendemocratische partijen in Europa. Vanuit Nederland zitten het CDA en de ChristenUnie in deze partij. Vanuit andere landen kun je denken aan de CDU uit Duitsland of de CD&V uit België. Binnen het Europees Parlement werken we samen gelijkgezinden om meer te kunnen bereiken. Als je door heel Europa medestanders kan vinden voor jouw ideëen is de kans een stuk groter dat je iets bereikt. De EVP heeft 178 zetels in het Europees Parlement.

52337215097_aaaaa02d62_o.jpg
WIL JE MEER WETEN?

Wilt u in contact komen met mij? Dat kan! Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.