tb101123.jpeg

CDA’ers onder de indruk van Kozakken Boys en Altena

CDA-Tweede Kamerlid Inge van Dijk bracht op woensdag 8 november een bezoek aan Altena. Samen met CDA-Europarlementariër én lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen Tom Berendsen bezocht ze, op uitnodiging van wethouders Wendy van Ooijen en Claudia Schipper, voetbalvereniging Kozakken Boys en jongerencentrum De Pomp in Almkerk.

Bij Kozakken Boys werd een presentatie gegeven over KozakkenBoys4ALL, een maatschappelijk initiatief om volwassenen en jongeren uit de gemeente Altena fysiek en mentaal te ondersteunen. Jeannine en Sven van KozakkenBoys4ALL vertelden passievol over hun belangrijke werk om mensen er weer bovenop te helpen.


Bij jongerencentrum De Pomp in Almkerk gingen Inge en Tom in gesprek met jongeren. Iedere zaterdagochtend worden daar activiteiten georganiseerd om jeugd tussen 12 en 23 jaar samen te brengen.

Inge van Dijk: “Ik ben onder de indruk van de energie die uitgestraald werd bij de twee bezoeken die ik vandaag bracht in Altena.  Het laat zien dat juist van onderop de mooiste initiatieven ontstaan, gewoon als mensen zelf de handschoen oppakken. Als overheid moeten wij dit soort initiatieven omarmen én ondersteunen!”

Ook Tom Berendsen vindt dat verenigingen de ruimte moeten krijgen om dit soort initiatieven op te zetten. “De samenleving zelf is tot zoveel meer in staat, dan de overheid ons kan bieden. Mooi om te zien dat in Altena dit gebeurt, met groot succes!”, aldus Berendsen.

Ook wethouder Wendy van Ooijen kijkt terug op een mooi bezoek. Van Ooijen: “We zijn blij dat Inge en Tom tijd hebben vrij gemaakt om naar Altena te komen en met eigen ogen te zien waartoe verenigingen in staat zijn. Onze lijnen met Den Haag en Brussel zijn kort, dus mocht het nodig zijn, dan kunnen ook daar zaken worden opgepakt.”

52337215097_aaaaa02d62_o.jpg
WIL JE MEER WETEN?

Wilt u in contact komen met mij? Dat kan! Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.