covra.jpeg

CDA Zeeland haalt Europees Parlement naar COVRA

Het CDA Zeeland haalt Europarlementariër en lijsttrekker voor het CDA Tom
Berendsen op 18 maart naar COVRA in Vlissingen-Oost. Kernenergie staat hoog op
de Europese agenda en meerdere landen maken plannen voor nieuwe kerncentrales. Daarmee komt ook het afvalvraagstuk om de hoek kijken. Berendsen bezoekt COVRA om meer te weten te komen over de afvalverwerking in Zeeland en de rol die COVRA kan spelen bij Europese samenwerking.

Kernenergie is voor het CDA een belangrijk onderdeel in de energiemix van de toekomst. Als het gaat om de situatie in Zeeland wil het CDA Zeeland dat de opgestelde voorwaarden rondom kernenergie onverkort worden nageleefd. Daar kan het kabinet zelf keuzes in maken.

Tegelijkertijd is de Nederlandse bodem is niet tot nauwelijks geschikt voor effectieve opslag van kernafval. Daar is Europese samenwerking nodig. Daarom is COVRA betrokken bij meerdere Europese projecten die samen naar oplossingen zoeken. De processen rondom kernenergie en kernafval zijn ingewikkeld en vragen om grote investeringen en veel onderzoek. Ook hierom is het verstandig om de handen ineen te slaan met Europese Partners.

COVRA is een uniek bedrijf met onmisbare expertise en kan daarom een grote rol spelen in de Europese samenwerking. Deze boodschap wil CDA Zeeland graag overbrengen aan Tom Berendsen.

Tom Berendsen is 40 jaar, afkomstig uit Breda en zit sinds 2019 in het Europarlement. Hij is lijsttrekker van het CDA bij de komende verkiezingen in juni. Berendsen heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een Europese havenstrategie, groene industriepolitiek en het verkleinen van onze afhankelijkheid van China.

 

52337215097_aaaaa02d62_o.jpg
WIL JE MEER WETEN?

Wilt u in contact komen met mij? Dat kan! Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.