pexels-pixabay-266896.jpg

Debat en stemming Kritieke Grondstoffenwet

06-10-2023
Leestijd: min

Komende week stemt het Europees Parlement over de zogeheten Kritieke Grondstoffenwet. Deze grondstoffen zijn van groot belang voor de klimaatdoelen van Europa, maar de EU is nu voor het delven en het verwerken ervan sterk afhankelijk van andere landen.

Tom Berendsen, CDA-Europarlementariër en woordvoerder Industrie, verwelkomt de wet: ''We ruilen momenteel onze ene afhankelijkheid in voor de andere: van Russisch gas naar Chinese grondstoffen. We mogen nooit meer zo chantabel zijn als het afgelopen jaar en dus moeten we minder naïef zijn over dit soort strategische afhankelijkheden. Dat betekent meer zelf mijnen, meer recyclen en minder gebruiken. Deze Kritieke Grondstoffenwet is een belangrijk onderdeel van de Europese energietransitie en van onze economie van de toekomst.'' Debat Kritieke Grondstoffenwet woensdag 13 september 13:00, stemming Kritieke Grondstoffenwet donderdag 14 september 12:00, Europees Parlement, Straatsburg.

52337215097_aaaaa02d62_o.jpg
WIL JE MEER WETEN?

Wilt u in contact komen met mij? Dat kan! Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.